Website Jacques Bazen

Lough Derg
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Lough Derg, 20 oktober 2005

Donderdag 20 oktober heb ik in de heuvels rond het meer (Lough) Derg rondgewandeld. Het is een prachtige natuur en het uitzicht op het meer was bijzonder mooi, zolang het weer tenminste goed was. Het meer is het een na grootste van Ierland, ongeveer 120km2. Een redelijke wateroppervlakte dus.

lake_bridge.jpg

lake_bridge1.jpg

lake_view1.jpg

lake_view2.jpg

lake_view3.jpg

lake_view4.jpg

De omgeving van het meer is dunbevolkt. Er stond ook amper een huis langs het kronkelende pad naar de top van een van de heuvels, waar ik op wandelde. Slechts een slecht onderhouden en schijnbaar leegstaande boerderij kwam ik tegen. Schijn bedriegt vaak, ook dit keer. Vijf honden kwamen al blaffend op me af gerend. Blaffende honden bijten niet, maar deze waren natuurlijk net weer de uitzondering die de regel bevestigt. De vier grote jachthonden blaften alleen maar, maar ik had toch al snel nummer 5, een venijnig klein kuitenbijtertje aan mijn been hangen. Vrij pijnlijk.

lake_view5.jpg

lake_view6.jpg

Uitzicht op het meer vanaf de Silvermines mountain
lake_view7.jpg

lake_hills.jpg

lake_sign.jpg

lake_moors.jpg

Niet ver van het meer ligt het stadje Nenagh. Een typisch Iers forensenstadje. De mensen werken voornamelijk in Limerick. Toch heeft Nenagh ook een oude kern en een aantal mooie oude gebouwen.

nenagh_street.jpg

nenagh_street1.jpg

nenagh_church.jpg

nenagh_church_interior.jpg

Ten zuiden van Nenagh ligt het dorpje Silvermines, waar vroeger inderdaad, hoe kan het ook anders met zo'n naam, zilver uit de grond gehaald werd. De bergen die bij Silvermines liggen zijn de moeite waard om te bezoeken. Er is een prachtig uitzicht en de weg naar de top is ook prachtig, een smal kronkelend nauwelijks verhard pad met vrijwel geen uitwijkmogelijkheden.

silvermines_mountain1.jpg

silvermines_mountain2.jpg

silvermines_mountain3.jpg

silvermines_mountain4.jpg

Bezoek aan Lough Derg, 20 oktober 2005