Website Jacques Bazen

Delfzijl en de Eemshaven
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Delfzijl en de Eemshaven, mei 2003

Delfzijl is een klein, krimpend havenstadje aan de Eems. Het is het meest noordoostelijke stadje van ons land. Er is bijzonder veel industrie. Helaas is het werk niet echt arbeidsintensief. Daardoor is er een enorme werkloosheid en trekken de bewoners weg. Hele delen van het stadje staan leeg. Op internet lijkt het wel of Delfzijl nog in de ontkennende fase zit. Lees de juichende informatie van de gemeente Delfzijl maar eens: http://www.eemsdelta.nl/delfzijl.htm
Na het lezen van de informatie moet je de foto's op deze pagina maar eens bekijken.
 
De industriegebieden van Delfzijl beslaan een veelvoud van de oppervlakte van het eigenlijke stadje. Er is een haven, en veel chemische industrie.

haven.jpg

industrieterrein.jpg

chloortrein.jpg

buizen_industrieterrein.jpg

Er staat midden in het industrieterrein nog een oud leeg kerkje. Heel bizar. Was hier vroeger een dorp? Waarschijnlijk wel. Maar waarom is het verdwenen? Net zoals het eiland Rozenburg, bij Europoort? Moest het wijken voor de haven en industrieuitbreiding van Delfzijl? Hoe heette dit dorp? Misschien had het de naam Oosterhorn, de naam van het industrieterrein. Ik moet eens een oude kaart raadplegen.

kerk_in_industriegebied.jpg

kerk_in_industriegebied1.jpg

spoorlijn_voor_kerk.jpg

Naast het centrum van Delfzijl ligt nog een andere haven. Het is er doodstil als we er zijn, behalve dan dat de stilte wreed verstoord wordt door een stel opgevoerde auto's, die op de kades aan het racen zijn. Maar ja, het is per slot van rekening zaterdagmiddag, dus is het geen wonder dat het wat rustiger is. In de haven staat het gloednieuwe kantoor van Groningen Seaports. Je vraagt je af waarom er zo'n groot kantoor nodig is voor twee van zulke kleine havens. (Delfzijl en Eemshaven) Zal wel vol zitten met beleidsmedewerkers die op kosten van de belastingbetaler het zoveelste geldverslindende miljoenenproject onder het genot van een kop koffie aan het bedenken zijn. Succesvolle projecten hoor, want ze leveren soms wel 10 banen op. Bij de haven is ook een pier, met daarop een hotel, het Eemshotel. (ook een werkgelegenheidsproject?)

havenkantoor.jpg

havenkranen.jpg

eemshotel.jpg

Als je dan vanuit de haven het centrum binnenkomt, verwacht je toch op zijn minst op zaterdagmiddag een gezellig druk centrum, met winkelende mensen. Niet in Delfzijl dus. Een wonderlijk gezicht zo'n bijna compleet lege winkelstraat. Het centrum van Delfzijl is best aardig (nog een werkgelegenheidsproject?) Er is een hoop werk in gestopt, en het resultaat mag er best wezen.

lege_winkelstraat.jpg

gerestaureerde_molen.jpg

Maar het meest verbluffende aan Delfzijl is de woonwijk Delfzijl-Noord. Nou ja, ex-woonwijk dan. Want er wonen niet veel mensen meer. Trouwens wel handig als je geen geld hebt. Dan kun je zo maar gratis een woning uitkiezen. Maar ja, wie heeft er hier nou ook wat te zoeken?

leegstaand_huis.jpg

leegstaande_achtertuin.jpg

meer_leegstand.jpg

nog_meer_leegstand.jpg

en_nog_meer_leegstand.jpg

en_nog_meer_leegstand1.jpg

en_nog_meer_leegstand2.jpg

leegstaande_flat.jpg

nog_een_leegstaande_flat.jpg

Je kunt je voorstellen dat wanneer de bezoekers wegtrekken, er ook geen voorzieningen meer zijn. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit winkelcentrum.

leegstand_boven_winkelcentrum.jpg

leegstaand_winkelcentrum.jpg

leegstaand_winkelcentrum1.jpg

Iets verder ten noorden van Delfzijl ligt midden in de polder een enorm haventerrein. Nou ja, het had een haventerrein moeten worden. Dat is niet helemaal gelukt. Of beter gezegd helemaal niet gelukt. Er staat een gigantische elektriciteitscentrale (grootste van Nederland), die stroom zou moeten produceren voor de (helaas niet bestaande) bedrijven daar in de haven. Het haventerrein zelf is op deze zaterdag het terrein van allerlei vogelaars. Met de meeste grond in de Eemshaven is na de opening in 1973 niets meer gebeurd. Dus daar is nu een natuurgebied aan het ontstaan. Ik zou Groningen seaports willen adviseren om zo snel mogelijk alle begroeiing dood te spuiten, want anders vind iemand straks nog een zeldzame plant of dier, en dan kan er überhaupt nooit meer sprake zijn van enige uitbreiding.

eemscentrale.jpg

eemscentrale1.jpg

eemscentrale_leeg_landschap.jpg

Natuurlijk zijn er best een paar dingen in de Eemshaven. Er staan een aantal loodsen van een paar bedrijven. De belangrijkste activiteit lijkt de ferry naar het Duitse eiland Borkum te zijn. Verder gebeurt er niet veel. Er ligt één schip in de haven. Het komt uit Kaliningrad, een plek die ik dolgraag nog eens zou willen bezoeken.
De website van Groningen Seaports spreekt van een "aarzelende start" voor de Eemshaven. Dat is nogal eufemistisch uitgedrukt. En dat het sinds de jaren negentig het veranderd is, dat de haven zich "razendsnel ontwikkelt als full-service havencomplex en logistiek knooppunt". Daar is nog niet veel van te zien. Of deze zin moet betrekking hebben op de vandaag overvloedig aanwezige trekvogels.

Grootste deel Eemshaven ligt braak
eemshaven_leeg.jpg

Ferry naar Duitse eiland Borkum
ferry_borkum.jpg

industriespoor.jpg

industriespoor_wissel.jpg

Delfzijl en de Eemshaven lijken op datgene wat Michael Moore in zijn film "Roger & Me" laat zien. http://www.michaelmoore.com/dogeatdogfilms/rogerme.html In die documentaire gaat het over de neergang van Flint, Michican. Delfzijl is er misschien minder desastreus aan toe, maar het soort probleem is hetzelfde, namelijk economische neergang vanwege het verlies van werknemers in de belangrijkste bedrijfstak in de stad, de industrie.

Bezoek aan Delfzijl en Eemshaven, mei 2003