Website Jacques Bazen

Keulen
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Keulen, februari 2002

Wat is er leuker dan in de ICE stappen en daar eens een ritje mee maken? In februari 2002 gingen we met de trein naar Keulen. Keulen is de grootste en oudste stad van het Ruhrgebied. Keulen ligt helemaal aan de zuidgrens van het Ruhrgebied. De historie van Keulen gaat in ieder geval terug naar de Romeinse oudheid. De naam Keulen oftewel Köln in het Duits, is afkomstig van het latijnse woord Colonia. In de Romeinse tijd rond het jaar nul dus, was Keulen al een stad. De volledige naam was toen: Colonia Claudia Ara Agrippensium. Oftewel: de stad van (keizer) Claudius, met een altaar gewijd aan Agrippina (zijn vrouw). Deze Agrippina was niet zo'n fijn mens, want ze vermoordde Claudius. Veel plezier heeft ze er niet van gehad, want zelf werd ze op haar beurt uit de weg geruimd door Nero.

ice_arnhem.jpg

ice_arnhem1.jpg

Als je met de trein aankomt in Keulen en je loopt het station uit, dan sta je direct oog in oog met de machtige domkerk. De dom van Keulen is zonder enige twijfel de grootste kerk van West Europa. Het is een enorm bouwwerk, waar de Amersfoortse St. Joriskerk, die ook niet klein is, gemakkelijk tien keer inpast.

keulen_twin_towers.jpg

keulen_station.jpg

keulen_dom.jpg

keulen_dom_interieur.jpg

keulen_dom_interieur1.jpg

keulen_trap_in_toren.jpg

Naast de dom staat het Romeins - Germaans museum. Daar zijn veel voorwerpen te zien die tijdens opgravingen in Keulen naar boven gehaald zijn. Maar de topstukken van het museum zijn zonder meer een aantal mozaieken. De Romeinse vloerbedekking, zeg maar.

keulen_romeins_museum.jpg

keulen_kop.jpg

keulen_grafsteen.jpg

keulen_living_statue.jpg

keulen_reiskar.jpg

keulen_moziek.jpg

Ook de beelden en grafmonumenten zijn indrukwekkend, zowel wat betreft aantal als de staat waarin ze zich na ongeveer tweeduizend jaar nog bevinden. Ook staat er nog een deel van de stadspoort, met inscriptie van de naam van de stad: CCAA. (zie hierboven voor de volledige naam) Hieronder ook een paar foto's van het filosofen mozaiek. Zeven Griekse filosofen afgebeeld rondom de filosoof en tonbewoner Diogenes.

keulen_the_gang.jpg

keulen_moziek_socrates.jpg

keulen_moziek_plato.jpg

keulen_moziek_diogenes.jpg

keulen_moziek_aristoteles.jpg

In de kelder van het museum is nog een heel bijzonder mozaiek te vinden. Het is een oud Germaans - Romeins mozaiek, maar als je goed kijkt zie je dat er allerlei hakenkruizen zijn afgebeeld.

keulen_mozaiek_kelder.jpg

keulen_mozaiek_kelder_detail.jpg

Nog een aantal foto's van de Rijnoevers van Keulen, en ook nog wat foto's van een rondvaart over de Rijn.

keulen_rijn_boulevard.jpg

keulen_rijn_boulevard1.jpg

keulen_rijn_rondvaart.jpg

keulen_rijn_rondvaart1.jpg

keulen_rijn.jpg

Bezoek aan Keulen, februari 2002