Website Jacques Bazen

Utrecht Terwijde
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Utrecht Terwijde, 24 januari 2005

Ten westen van Utrecht ligt de nieuwe woonwijk Leidsche Rijn. Het op dit moment noordelijkste deel van Leidsche Rijn, heeft de naam Terwijde gekregen (Waarom moet ik steeds denken aan Ter Weksel van Koot en Bie???). Er wordt in Terwijde volop gebouwd. Al is het zo dat er al een flink stuk klaar is. Ik werd min of meer gedwongen om hier heen te gaan, omdat ik op het gloednieuwe bedrijventerrein van Terwijde, een pakketje moest ophalen. Niet zo goed bekend met de verkeerssituatie ter plekke stapte ik in Lage Weide al uit de bus. Vlak bij de oude elektriciteitscentrale. Ik vroeg me af of dit monumentale gebouw misschien gesloopt wordt. Het lijkt net of er stukken van het gebouw ontbreken. Voor de zekerheid nam ik maar een paar foto's van dit Utrechtse "landmark". En van de twee schoorsteenpijpen is helaas een paar jaar geleden al opgeblazen. Wie weet volgt de rest nu.

lage_weide_centrale.jpg

lage_weide_centrale1.jpg

Maar goed, dan steek je de A2 over, en dan blijkt dat nieuwe bedrijventerrein nog heel ver lopen te zijn. Al lopend zie je wel veel dingen van deze nieuwe woonwijk. Bijvoorbeeld dat er een hoop zand wordt opgespoten. En dat zand ligt veel hoger dan de rest van het land. Totdat het inklinkt. Over een paar maanden ligt dit hogere deel weer gelijk met het maaiveld.

Opspuiten van zand
terwijde_bouwgrond.jpg

Informatie bord
terwijde_infobord.jpg

Er moet nog heel veel gebeuren voor alles klaar is, dat is duidelijk. Ik vraag me af hoe dat allemaal gaat met bijvoorbeeld de infrastruktuur in het gebied. Er zijn nauwelijks wegen. En de weg waar ik op loop is niet zo breed. Deze kan absoluut niet dienen als ontsluitingsweg voor deze wijk.

terwijde_bord.jpg

terwijde_uitzicht.jpg

terwijde_uitzicht_utrecht.jpg

Je staat er versteld van hoe snel het allemaal gaat. Toen ik acht jaar geleden ging studeren in Utrecht, was alles hier nog landbouwgrond. Nu is er in principe een nieuwe stad aan het verrijzen. Er staat nog een hoop in de stijgers, maar het werk vordert.

terwijde_nieuwbouw.jpg

terwijde_huizenblok.jpg

Langs de A2 ligt een heel nieuw bedrijventerrein. Nog lang niet vol, maar met toch al een flink aantal bedrijven. Zo'n snelweglokatie spreekt toch aan, blijkbaar. Veel naamsbekendheid enzo. Helaas is het bar slecht te bereiken met het OV. Ik heb al bijna een uur moeten lopen om hier te komen. En ik moet nog opschieten ook, anders kan ik geeneens mijn pakketje meer ophalen, omdat het te laat is en het bedrijf dicht zit.

terwijde_bedrijventerrein.jpg

terwijde_bedrijventerrein1.jpg

terwijde_ondergaande_zon.jpg

Maar goed ik heb mijn pakketje, eindelijk. En dan blijkt dat er op nog geen 5 minuten lopen een bushalte zit. Het is weliswaar de enigste voorziening hier, maar, het is precies wat ik nodig heb. Had ik dat nou maar eerder geweten, dat had me een uur lopen bespaard. Ik ben blij dat ik in ieder geval snel naar huis kan.

terwijde_scanner.jpg

terwijde_bushalte.jpg

Bezoek aan Utrecht Terwijde, 24 januari 2005